Ferestre din lemn-aluminiu, o alegere cu avantaj dublu

Fiecare material pentru constructia ferestrelor are avantajele si dezavantajele sale astfel:

-aluminiul rezista mai mult intemperiilor si  necesita  o intretinere minima dar nu prezinta parametrii suficienti de buni pentru izolatia termica si fonica.

-lemnul are calitati estetice de neegalat, exceptionale este un bun izolator termic si fonic dar este nevoie de o atentie deosebita la intretinerea  pe exterior a ramelor
Citeste mai multe

Inca 3 motive pentru care sa alegi ferestre de lemn stratificat

De foarte multi ani ferestrele de lemn au fost o alegere comuna a tuturor locuintelor. Cu timpul, piata a devenit din ce in ce mai diversificata in ceea ce priveste materialul folosit in cazul ferestrelor, iar noi ne aflam in situatia in care trebuie sa ne gandim bine la avantajele si dezavantajele lor.

Ferestrele de lemn stratificat reprezinta o alternativa ideala si moderna pentru armonizarea locuintei noastre. Insa, pe langa calitatile incontestabile de izolare termica si fonica , vom evidentia si alte trei motive pentru care ar trebui sa facem aceasta alegere:

 

Citeste mai multe

Ferestre din lemn sau PVC? Pe care sa le alegi?

Ferestre din lemn sau PVC?

Ferestrele sunt o investitie importanta pe termen lung. Acestea adauga valoare casei tale, economisesc energie, reduc costurile, imbunatatesc starea de liniste si aduc confort stilului tau de viata. Pentru a te ajuta sa te hotarasti in legatura cu alegerea ferestrelor pentru locuinta ta, am facut o comparatie intre ferestrele din lemn stratificat si ferestrele din PVC.

Citeste mai multe

Cat de importanta este lumina naturala in locuinta ta?

Iluminarea naturala potrivita este esentiala pentru o locuinta.

Este important sa mentii un echilibru intre personalitatea si functionalitatea camerei cand e vorba despre iluminarea spatiului.

Puteti sa transformati radical atmosfera unei camere doar prin alegerea unor deschideri potrivite pentru lumina naturala. Trebuie sa constientizam ca ferestrele, pe langa estetica au un rol foarte important pentru crearea unui mediu potrivit pentru locuit.

Atunci cand lumina naturala nu este suficienta creierul nu produce suficienta serotonina (compus chimic prezent in organism, cu un rol important in biochimismul functional al creierului) si produce mai multa melatonina (hormon al somnului) uneori acest lucru conducand la stari puternice de indispozitie si chiar depresie

Lumina naturala optima ;3 aspecte importante:

1) Amplasarea locuintei in raport cu soarele si punctele cardinale

Lumina naturala confera spatialitate si prospetime astfel inca de la proiectare trebuie sa se respecte principiile unei iluminari naturale optime cum ar fi amplasarea camerelor principale cu suprafete vitrate mari spre sud pentru a beneficia de lumina si caldura solara pe timpul iernii

2) Alegerea geamului termoizolant potrivit

Prin ferestre putem obtine lumina solara directa(transmisa direct de soare) sau lumina naturala indirecta(transmisa din atmosfera pe timp noros) si lumina reflectata (transmisa de pe suprafetele aflate pe pamant)

3) Controlul luminii si caldurii

Lumina naturala ne regleaza ceasul biologic care face sa ne simtim odihniti si plini de energie dimineata,multiplica performantele intelectuale si fizice pe timpul zilei,sporeste starea de bine si reduce ritmul spre seara cand trebuie sa ne odihnim.

Lumina naturala si destinatia incaperilor

Fiecare camera are destinatia si personalitatea sa de aceea este necesar sa mentinem un climat confortabil tot timpul anului.

Camera de zi – spre exemplu-este centrul locuintei si are mai multe functii: majoritatea oamenilor isi petrec cel mai mult timp , se intalnesc cu prietenii ,citesc,se relaxeaza

Daca sufrageria ta este atat de importanta, ai nevoie de ferestre cu deschidere mare si inalte pentru ca lumina sa intre in intregul spatiu.

Lumina poate schimba radical intreaga locuinta, transformand-o dintr-un spatiu monoton si deprimant, intr-un spatiu deschis si plin de optimism.

Pentru a crea cea mai buna ambianta pentru locuinta ta iti recomandam sistemul de usi de terasa AMBIENT LIFE- MAI MULTA LUMINA, MAI MULT SPATIU, DAR MAI ALES MULTA STARE DE BINE